• تاریخ : ۳۰ام دی ۱۳۹۶
  • موضوع : پزشکی

آش رشته از محبوبترین و خوشمزه ترین آش های ایران زمین محسوب خواهد شد. این آش برای انواع آیین های مختلف در قسمتهای مختلف ایران مانند آش پشت پا، نذری، افطاری در ماه مبارک رمضان و عروسی و بسیاری مراسم دیگر پخته خواهد شد.

آش رشته را در قسمتهای مختلف ایران، بسیار شبیه به هم می پزند. در اینجا روش پخت این آش رشته خوشمزه را ساده و سریع برای شما می نویسیم.

زمان آماده سازی : ۳۰ دقیقه  –  زمان پخت : ۶۰ دقیقه  –  سطح دشواری : متوسط

مواد لازم برای تهیه آش رشته رویا :

  • لوبیا قرمز ۱ لیوان
  • نخود ۱ لیوان
  • عدس نصف لیوان
  • رشته آش ۶۰۰ گرم
  • پیاز داغ ۱ لیوان
  • سیر داغ ۱/۲ لیوان
  • نعنا داغ به مقدار لازم جهت تزیین
  • کشک ۱ کیلو گرم
  • سبزی آش (تره،جعفری،گشنیز، شوید، اسفناج) ۲کیلوگرم

طرز تهیه آش رشته رویا :

۱ ) حبوبات را برای کاهش نفخ ناشی از آن یک روز قبل خیس کرده و ۲ تا ۳ بار آب شان را عوض می کنیم.

۲ ) پیازها را سرخ کرده، سیر داغ را هم آماده می کنیم. پیاز داغ ها را با زردچوبه کمی تفت میدهیم.

۳ ) نخود، لوبیا، سیر داغ و پیاز داغ را درون قابلمه ریخته تا خوب بپزند. سپس عدس و سبزی خرد شده را هم به بقیه مواد  اضافه میکنیم.

۴ ) بعد از پخته شدن سبزی، رشته آش را اضافه کرده و خوب هم میزنیم تا رشته ها به هم چسبیده نشوند.

نکته :  توجه کنید همیشه سبزی آش بعد از ریختن رشته ها، به مواد اضافه میکنیم تا عطر و بوی سبزی به آش طعم عالی دهد و تازگی سبزی ها با جوش خوردن زیاد از بین نرود.

۵ ) زمانی که از پختن رشته ها اطمینان پیدا کردیم کشک را اضافه میکنیم.

۶ ) بعد از ۵ دقیقه اجاق راخاموش کرده و اجازه میدهیم آش رشته کمی از حرارت افتاده و غلیظ شود.

آش رشته رویا آماده هست. نوش جان

 نکته ها :

  • قابلمه ای که برای پخت آش انتخاب می کنید حتما باید گنجایش کافی برای باز شدن رشته ها داشته باشد تا خمیر نشوند.
  • سبزی آش رشته بهتر هست بدون ساقه و کاملا درشت خرد شود.
  • پیاز داغ داخل آش رشته را به مقدار کافی درنظر بگیرید تا آش به خوبی جا بیافتد.
  • حتما از رشته مرغوب استفاده نمایید، تا آش خوب لعاب بدهد و آب و مواد دیگر از هم جدا نشوند.
  • نمک آش رشته را حتما باید بعد از اضافه کردن رشته و کشک تست کنید تا آش شور نشود.
  • روغن داخل آش رشته باید به اندازه ای باشد تا به پختن و جا افتادن آش کمک نماید.
  • حرارت کشک و آش رشته موقع مخلوط کردن با هم تقریباً باید یکی باشد تا کشک نبرد و خراب نشود.
  • برای درست کردن نعنا داغ، روغن را در قابلمه مناسب داغ کرده و نعنای خشک را اضافه کنید و بلافاصله از روی شعله بردارید، تا نعنا نسوزد. اگر نعنا را اضافه کنیم و شعله هنوز روشن باشد هم نعنا می سوزد و هم تلخ خواهد شد.
  • زمان جا افتادن آش رشته، زمانی هست که لعابی رقیق برروی آش بیافتد. در اصل موقعی که آش رشته رو به ته گرفتن باشد و رشته بوی خامی ندهد. در این زمان باید آش از روی حرارت برداشته شود.
  • مدت زمان جا افتادن آش رشته به نوع رشته ای که استفاده شده هست بستگی دارد.

اشتراک در شبکه اجتماعی

گوگل پلاس فیسبوک تویتر لینکدین دیگ کلوب فیسنما